Rólam

43 éves vagyok. El sem hiszem, hová lett ez a 43 év. Van egy lányom 24 éves, szinte senki nem hiszi el, és néha még én sem. Ha nem emlékeznék oly intenzíven a szülésre, komolyan megkérdőjelezném, tényleg én valaha szültem? Távoli emléknek él bennem, de még is 24 év egy perc volt csak.

Katalin Keddie Rólam

Második férjemmel immár lassan 19 éve vagyunk együtt. Kanadai állampolgár, és már jó pár éve én is és a lányom is kettős állampolgárok lettünk. Mostmár a férjem is Magyar állampolgár lett. Szerintem ez igen kedves, hogy egymás állampolgárságát mi is felvettük. Férjem jobban beszél magyarul, mint én angolul. Lányom kicsi volt, amikor megismerte őt, és így nálunk a használt napi nyelv az a magyar.

Van egy 15 éves kutyánk, kicsike, és rigolyás, akár egy vénember. Nem volt még öreg kutyám, nem tudtam milyen is lesz, de ő azt hiszem, néha feladja a leckét nekünk. Háklis, mogorva, és nagyon rutin követelő. De egy édes angyal, aki körül ölel minden nap a szeretettével, csodálatával. Nagyon boldog vagyok, hogy velünk él, és kívánom még, hogy azért legyen még sok évünk együtt.

Sokat élünk külföldön, és néha vissza térünk Magyarországra, és utána újra indulunk külföldre. Főleg a férjem munkája miatt költözünk ilyen sokat. Otthonomnak érzem már Kanadát, nagyon szeretek ott élni, de Magyarország a hazám. Kettős életnek nagyon sok előnye és ugyan annyi hátránya is van.

Iskolai papírjaim szerint mesterpedikűrös vagyok és podologiest. Ez utóbbi nincs Magyarországon, de mondjuk gyógypedikűrös és ortopédia keveréke. Észak Amerikában és Magyarországon végeztem iskoláimat.

Kedves időtöltéseim, az olvasás, kifejezetten a nagyon régi könyveket szeretem, szerettem, ahogy a régi Magyar nyelvet beszélték, érdekes olvasni, milyen szépen, kifejezően és udvariasan bántak egymással.  Nagyon érdekel az ősi Magyar történelem, imádok mindent, ami Erdélyről szól.

Verseket és néha felnőtt meséket írok. De szigorúan magam szórakoztatására.  Szeretem nézni a youtube videókat, sok- sok dokumentumfilmet nézek, lélekgyógyító előadásokat, beszélgetéseket, és filmeket nézek, és hallgatok. Sok előadást megnéztem már, kedvenceim Molnár V Jóska bácsi, Szántai Lajos, Papp Gábor, Professzor Papp Lajos és sorolhatnék még hasonlóakat, mindannyian értékes tanítást adnak át számunkra.

Speciális étrenden élünk egy betegség miatt alakult így, többnyire, lowcarb, keto és paleo diéta szerint étkezünk.Párhónapja pedig magas protein diétát követjük. Mivel mindennap főzök, sok tapasztalatom van már, és receptem, de sosem írtam le őket. Már sokan mondták miért nem csinálok egy oldalt, amire azt válaszoltam nálam profibbak vannak, de meguntam, hogy csináltam egy ételt, nem írtam le és elfelejtettem. Talán így mások is találnak majd recepteket, amiket maguk otthon is kimernek próbálni, hiszen én csak olyat fogok ide feltenni, amit biztosan én már megfőztem.

De, hogy ne csak egy gasztro blog legyen, azt gondoltam mellé szolgálok köretet is, magamról, az életünkről. Fogadjátok szeretettel, tőlem- nektek.

Kati

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Talán ez is Érdekelhet
Olvass Tovább

Nem Diéta!

Már nagyon régóta érlelődik bennem ez az írás, és nem tudom kitudom-e hozni magamból azt, ahogyan érzek, és…
Olvass Tovább

Oh ez a 2020!

Tudom senki nem erre számított még szilveszterkor. Mi sem, televoltunk reménnyel, ötlettel, célal és feladattal, munkával…. Mára mi…
Olvass Tovább

Kettlebell torna!

Kell nekünk tornázni? És, ha igen milyen torna legyen. Mint minden diétánál itt is ezer és ezer féle,…
Olvass Tovább

Elvonulás.

Sziasztok! Családunkban szomorú esemény történik, ezért most semmilyen platformomon nem vagyok elérhető. Itt a blogon továbbra is közzéteszek…