Kettlebell torna!

Kell nekünk tornázni? És, ha igen milyen torna legyen. Mint minden diétánál itt is ezer és ezer féle, fajta torna létezik és vélemény. Én azt mondom, azt tornázd, amiben te igazán jól érzed magad, nem erőszaknak éled meg, szereted csinálni, örömöd leled benne.
Nagyon sokáig kerestem az én tornámat. A jógát nagyon régóta csinálom azon belül a yin jóga lett a nagy kedvencem. De tornában semmit nem találtam kedvemre valót, futottam, eveztem, úsztam, de nem volt az, amit örömmel vártam, amiért érdemes volt felkelnem.

Egy évvel ezelőtt elkezdtem a saját testel edzést, majd jött a tabata és a hiit edzés. Egyetlen egy fekvőtámaszt nem tudtam megcsinálni, azt hiszem, ez eléggé elmondja milyen karban is voltam. A tabata nagyon tetszet, és szépen lassan a sajáttest edzés is elindított egy úton. Ezt csinálgattam most januárig, amikor is úgy éreztem tovább és feljebb kell lépnem, tudtam, hogy hiit edzést szeretnék.

Nézelődtem a neten és megtaláltam a kettlebell hiit edzést egy külföldi oldalon. Végig néztem az első alapedzést és gondoltam kipróbálom. Megvettem egy 6 kg-os kettlebell labdát.
Igaz erősen gondolkodtam azon, hogyan fogom elbírni, így belevágtam februárban az első nyolchétbe. Teljesen kezdő voltam, heti négyszer végeztem. 5 gyakorlatból állt, ötször ismételve a köröket. Az alapszám 10 volt. Nem hangzik soknak. Volt egy video és én azt követtem az edzővel végig.

Nagyszerű érzés volt, hogy az első alkalommal végig tudtam csinálni, nem olyan gyorsan és intenzitással, mint az edző, de számomra nagyon jóérzés volt, hogy megy ez nekem. Másnap olyan hátizom lázam volt, ami soha sem. Eltelt az első hét, én jól éreztem magam nagyon, és rájöttem imádom csinálni, hogy ez én vagyok, ez a fajta torna az enyém, illik hozzám. Minden edzés után boldog, elégedet voltam.

Fantasztikusan éreztem magam, és ez mutatja meg mindenkinek, hogy az, amit tornázik az neki szól-e. A testünk elmondja mi az, amit szeret és nem számit mit mondanak mások. Mielőtt elkezdtem lemértem magam, kilóban és centikben is mindenhol. Szerettem volna tudni és látni a 8 hét után mi is történt velem. Az étkezésem maradt, mert ugye keto, paleo, lchf keveréke szerint eszünk már régóta.

Az első mérésem egy hónap múlva volt. Mértem a zsírt, az izom tömeget is. Én zsírt akartam leadni és izmot növelni. Ezért is választottam ezt a tornát. Szeretek korán kelni, így én reggel hatkor tornázok, ez az időszak az, amit én nagyon szeretek, ha tornáznom kell.

Tehát nyolchét után, -3 kiló az eredmény, de a centikben döbbenetes volt a változás, kb. mindenhol 1 centivel voltam kisebb, egyedül csípőben fogytam 3 centit. És én közben imádtam ezt a tornát csinálni. Nagyon döbbenetes volt látni a számokat, néztem a papírt tényleg centiben ennyit változtam, nem akartam elhinni, többször megmértem újra magam. Határtalan volt a boldogságom.

Hozzátartozik, hogy negyedik hét után kiegészítettem még a tornámat, súlyzós és kardiós edzéssel, mert úgy éreztem még van bennem erő.  Soha nem álltam kézen, de ma már a tornám végén mindig kézen állok, a másik, hogy 30 db hagyományos fekvőtámaszt tudok megcsinálni. Erre rettentő büszke vagyok, mert egyet sem tudtam egy évvel ezelőtt megcsinálni.

Én soha nem sportoltam életemben, főleg nem így. Hamarosan 43 éves leszek, és nagyon erősnek érzem magam, de belülről határtalanul boldog vagyok. Minden edzés után most érzem azt a boldog érzést, amiről mások meséltek nekem, de én soha sem éreztem. Ez csak azért volt, mert nem találtam az örömömet a tornában, mert nem találtam meg az én tornámat.
Rájöttem imádok nehéz dolgokat, emelni, tolni, mozgatni, és nem szeretek ugrálni. Rubint Réka nem az én tornám. Örök szerelem lett köztem és a kettlebbel között ez már biztos.  Most még is egy másik

12 hetes tornába kezdek. Ez már középhaladó lesz, holnap kezdem el, izmot szeretnék növelni. Nagyon kíváncsian állok hozzá. Végig néztem az első heti edzés tervemet, és azt gondolom most, kemény jövő hetem lesz. De nagyon várom.

Mi a tervem? Egyszerű, ezt a 43 éves erőmet, szeretném megtartani 70 éves koromban is. Szeretnék erős, fitt maradni és lenni. Szeretnék sétálni időskoromban, bírni a lépcsőzést, a bevásárlószatyrot hazahozni és játszani az unokámmal gond nélkül. Olyan idős szeretnék lenni, aki aktív, boldog és elégedet. Ezért pedig most kell elkezdenem tenni. Én ezért kezdtem el ezt az életmódot, még nem futottam ki az időből, de van mit helyrehozni, 42 év lustaság van mögöttem.

Ezért én, bátorítalak téged, mindegy hány éves vagy, eltudod kezdeni, rád is vár ott kint a te sportod, próbálj ki sokat és megfogod találni, meglátod. Egy a lényeg élvezd, legyél tőle boldog, a többi, amit kapsz általa már csak a ráadás.

Fontos szembenézni azzal, hogy öregszünk, a testünk öregszik, nekünk kell eldönteni, mit is szeretnénk, és azt hogyan érhetjük el. Ha megvan a tervünk, a vágyunk az oda vezető út is elénk jön, rajtunk áll csak, hogy mit vagyunk hajlandóak megtenni. Ne félj tőle, hogy változtass, ne félj, ha mások furcsának gondolnak, ez a te életed, te vagy érte a felelős. Ha kinevetnek hagy nevessenek, de te feltudsz menni a lépcsőn, ők lehet nem. Az már nem a te gondod, a te gondod egyedül csak is te vagy saját magadnak.

Kívánom, leld te is örömöd az újéletmódodba úgy, ahogyan én lelem minden egyes nap, és nem érzem, lemondok bármiről is, azt érzem, minden egyes nap örömöt adok az életembe, azzal, hogy végre figyelek a testemre.

Az én tornámnak nevet kellett adnom, és én ezt választottam: Megtudod csinálni!

Koncentrálj mindig egy napra és azt biztosan mindig megtudod csinálni.

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Talán ez is Érdekelhet
Olvass Tovább

Oh ez a 2020!

Tudom senki nem erre számított még szilveszterkor. Mi sem, televoltunk reménnyel, ötlettel, célal és feladattal, munkával…. Mára mi…
Olvass Tovább

Az én diétám!

Egy hónappal ezelőtt belevágtam egy erősebb diétába és sportba. Azért tettem ezt, mert én korai változókorban vagyok és…
Olvass Tovább

Betegség után.

Nagyon beteg voltam, olyan nagyon, hogy volt egy kritikus pont, amikor kételyes volt mi is fog történi. Küzdöttem,…