Túl az álmodott célon!

Elértem azt a célt, amit kitűztem magamnak, sőt jóval tovább jutottam. Láthatjátok a képeken, most hol járok és hol voltam. Nagyon sok minden történt közben velem, körülöttem. Az életem minden téren megújult. Gondoltam volna? Nem, egyáltalán nem. Ahogyan azt sem, hogy a blogom idejut el. Aminek indult, azon már túlhaladtunk. Ámulok, hogy nem, hogy megnézitek, de ki is próbáljátok, amiket én főzők. Sosem gondoltam volna, ezért hálás vagyok nektek és nagyon szépen köszönöm.

De, ahogyan említettem kinő engem, túl nő rajtam, ezért változások vannak folyamatban. Még is szeretném megőrizni annak, aminek indult. Egyszerű, érthető, kipróbált hétköznapi receptekkel és kicsit többet mesélve magamról, az életemről. Látom, hogy a receptek önálló életre keltek és elindultak a megosztások is, nagyszerű érzés, de őszinte is leszek félelmetes is egyben. Ilyenkor a fejemben megfordul a gondolat, vajon tényleg fogjátok szeretni, vajon tényleg jók az ételek. Én ilyen vagyok, aggódós.

Amit tudok, hogy én továbbra is csak receptjeimet írom le, nézzétek el, hogy én nem számolom ki a makrókat, a kalóriaértékeit és a szénhidrát tartalmát. Én soha sem étkeztem így, soha nem néztem ezeket az értékeket, igyekszem Protein, Keto, Palo és Lowcarb diétában mozogni, azokon belül alkotni egy receptet. Néha eltérek és mondjuk egy paleo receptet készítek, néha tiszta protein étkezést követek, ezek a receptek, többnyire a mi étkezésünk, eltér a tiédtől, neked lehet módosítanod kell a recepteken, tedd bátran, formáld magadhoz, alakítsd át a te ízlésednek megfelelően, én csak egy irányt szeretnék mutatni, hogy eltudj te is indulni ezen az úton.

Sosem követtem szigorúan a szabályokat, csak is egyet, hogy én jól érezem magam, a testem jól érezze magát és ez egy hosszúfolyamat eredménye. 5 év tapasztalat van mögöttem, így alakítottam magamra az étkezésemet, nekem ez így jó most, én így érzem jól magam. Mindig változtatok, mindig kutatom az újat, az új fejleményeket, nyomon követem sok orvos tanulmányát és próbálom az életünkbe beilleszteni azt ami megszólít. Ezért is nem gondolom, hogy százszázalékosan keto vagyok, vagy paleo, mindenből hoztam, vettem el és tettem hozzá, olyan mint a főzés, egyéni ízlés szerint történik.

Ezért is kérlek, ne vegyétek túl szigorúan, mert egy a fontos, hogy jól kell érezned magad, ha nem, változtass, mind addig, amíg olyan energiák nem szabadulnak fel belőled amitől, úgy érzed, a világot eltudnád mozdítani a helyéről. Nem baj az, ha néha eszel mást, és mondjuk nem keto szerint való, de lowcarbnak megfelel. Éljél egészségesen lélekben, testben, ez az egy a te irány mutatód.

Láthatod a képeken, kitartás, befektetet idő, energia és sok-sok kudarc után, ellehet jutni a célig, és a cél után van egy újabb cél, megkell őrizni azt, amit elértünk. Én is ezen dolgozom most, hogy az új testemet, lelkemet megtudjam őrizni életem végéig. Azt szeretném és most ez a célom, ahogyan most érzem magam, minden maradjon így amikor 70 éves leszek. Azt tudom, hogy megérte belevágni, megérte végig csinálni, bár nincs vége, sosem lesz vége, mert ez nem egy egyhetes diéta, hanem egy életmód. De megtudtam mutatni magamnak, hogy nem elég az étkezés, kell a sport is.

Nem szabad feladni, amikor nehéz, amikor nem fogysz, amikor csak hízol, pont akkor küzdj erősebben és csináld! Mert hidd el, eljön a nap, amikor te sem hiszed el, hogy megcsináltad, mert ott lesz a bizonyíték, a kinőtt ruhád, a letett gyógyszer, a mérleg, a centik, és az érzés, ahogyan érzed magad, ez mind együtt iszonyú nagy erőt fog adni a jövődhöz, hogy soha többet ne térj vissza oda ahonnan indultál.  Megújulva vár rád is az új életed, ebben szeretnék segíteni nektek, néhány receptemmel.

 Köszönöm az elmúlt egy évet nektek amióta ez a blog megszületett.

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Talán ez is Érdekelhet
Olvass Tovább

Nem Diéta!

Már nagyon régóta érlelődik bennem ez az írás, és nem tudom kitudom-e hozni magamból azt, ahogyan érzek, és…
Olvass Tovább

Oh ez a 2020!

Tudom senki nem erre számított még szilveszterkor. Mi sem, televoltunk reménnyel, ötlettel, célal és feladattal, munkával…. Mára mi…

Rólam

43 éves vagyok. El sem hiszem, hová lett ez a 43 év. Van egy lányom 24 éves, szinte…
Olvass Tovább

Az én diétám!

Egy hónappal ezelőtt belevágtam egy erősebb diétába és sportba. Azért tettem ezt, mert én korai változókorban vagyok és…