Egy év történései!

Ebben az évben lesz a hatodik éve, hogy mi elhagytuk a cukrot és a szénhidrátot. Iszonyú gyorsan telnek az évek. Két évvel ezelőtt kezdtem el tornázgatni.  Én soha nem sportoltam, jógáztam, ennyi, amit magamért tettem. Mindig sovány voltam, azt hittem ez így jól van, egészséges vagyok. Hogy mennyire tévedtem azt csak most tudom igazán.

Attól, hogy vékony valaki, még nem biztos egészséges is. De hát az elmúlt évek szépen megtanították ezt nekem, és azt is, hogy ez egy ideiglenes állapot. Hogyan és mikor kezdődött nem is emlékszem egyszer csak 63.1 kiló lettem. Nem tűnhet ez soknak, de nekem az volt, mert én mindig 50- 48 kiló voltam. Én ebben a szellemben is éltem 63 kilósan is. Az én tükröm a régi testemet mutatta, csak a mérleg mutatott mást. Ugye milyen furcsán is működik az emberi elme.

Viszont, ha bikinibe lettem volna, ott azért már láttam volna a valóságot, és hazudok, hogy nem láttam, hogy a hasam nagy, hogy a combom és a térdem zsíros. Csak úgy voltam vele, ó hát én jól eszek, paleo, keto szerint, jógázok, már elkezdtem ilyen nagyon könnyű kistornákat csinálni, nehogy megerőltessem magam. Szóval jónak gondoltam a dolgokat. Pontosan tavaly januárig.

Igaz, hogy néha elgondolkodtam azon, hogy hatvan kiló vagyok, mi van, de ennyibe is maradt, jól elvoltam, kényelmes joga gatyát vettem, elkerültem a farmert, mert fájt benne a hasam, de megismertem később a magas derekú farmert és azután azt hordtam, tök kényelmes amúgy. Szóval láthatjátok, én is tökre elvoltam ebbe az oké állapotba.

Még is mi történt tavaly? Nem tudom, egyik reggelt rá álltam a mérlegre és 63.1 kiló voltam, soha ilyen sok még nem voltam. Egyszer csak mikor terhes voltam, de azt nem számítom ide. Szóval ez nagyon lesokkolt, olyan nagyon, hogy megborultam lelkileg. Halom kérdésem volt magam felé, hogyan lettem ennyi kiló, hogyan jutottam el ide, mi az, amit rosszul csinálok, és a legfontosabb mit kell csinálnom, hogy ez az állapot véget érjen. Ez egy nagyon fontos nap volt az életembe.

Bár elvoltam keseredve, és talán éppen ezért, de én kéthétig kutattam, nézelődtem, olvasgattam, mire össze állt bennem egy kép mit fogok csinálni, hogyan kezdem, és merre haladjak. Változtatnom kellett, ez nem is vitás. Arra gondoltam, ha én erre még hízok, mennyire gyorsan leszek 70, 80 kiló. Megrémisztett, olyan nagyon, hogy adott egy olyan nagy erőt, hogy végre kiléptem a kényelmemből.

Már leírtam párszor mit is kezdtem el csinálni, de a legfontosabb mind között a sportolást vettem komolyan, mint ahogyan addig soha nem tettem meg az életembe. Olyan nagyon megszerettem az elmúlt évben, hogy ma már elég erős tornát végzek, és én magam lepődöm meg azon, hogy megtudtam csinálni. Izmosodtam, erősödtem, fogytam és zsírból, mert az egyik célom ez volt. Zsírt fogyjak és izmot építsek. Azt is sokan tudjátok, hogy az én hízásom hormon alapú volt. Álltam és azt mondtam, rendben van, de ne már, hogy akkor én nem fogok fogyni, majd én megmutatom a hormonjaimnak, hogy igen is lehet fogyni.

Megmutattam, de olyan jól, hogy helyre jöttek, a ciklusom oly mértékbe vissza jött, hogy még fiatalabb koromban sem volt ilyen intenzitású, azt tudnotok kell, hogy az elmúlt években alig volt. Egyik oldalról jó is volt, de azért koromhoz képest ez nem volt jó.

Másik, amit kicseréltem, az az étkezésem. Kérlek benneteket, ne kövessétek az én példámat, mert nektek lehet teljesen más étkezés lesz jó. Én csak azt mondom el, amit én csinálok. Igaz, hogy lejjebb vittem zsírfogyasztást, és megemeltem a proteint, de ne úgy képzeljétek, hogy egy egész disznót eszek egy nap. Mert itt sok a félre értés. Kontrolálom az evésemet az igaz, de nem számolom a makrókat, az nekem nem megy. Kétszer eszem egy nap, vagy mivel időszakos böjt szerint étkezem, így az én ablakom szerint eszek, amit 11- 17 óráig van általában. Ez azt jelenti ez időközben eszek, de előtte és utána már nem fogyasztok semmit sem. Az én étkezésem tehát kettő egy nap. Mindig eszek zöldséget minden főételhez. Az elmúlt évben nem volt csaló napom, ebbe nem hiszek, kitartok a keto, paleo, low carb, magas protein étkezés mellett.

Akkor eszek, amikor éhes vagyok, de mivel már megtanulta a testem, hogy 11 körül van az első étkezés és a vacsora 3,30 kor így akkor én már éhes vagyok. Igyekszem fix időben enni mindig, ezzel is segítem a testemet.

Tudtátok, hogy az étkezési szokásunk tanult és tanítható? Ezt tettem én is, tudatosan tanítottam meg, hogy így eszek, és amikor nem eszek, akkor elkezdi a zsírból az energiát feldolgozni és elégetni. Tehát már a testem önmaga állit elő újra energiát, amikor szüksége van rá, nem külső energiát próbál keresni, ami azt jelenti, hogy állandóan evéssel próbálja a test kérni és rávenni téged, hogy egyél, ezért ő a sok felesleges bevitt energiát nem elégeti, hanem elraktározza zsírnak, a rossz napokra. Ezért is jó időszakos böjt szerint étkezni, nincs szükségünk napi 5 evésre, és nem beszélve róla az éhségünk átformálódik, elmúlik és megtanuljuk a testünk jelzéseit.

Tehát egyél, ha éhes vagy. Ami fontos, hogy ne mennyiséget együnk, hanem minőséget. Ez a legfontosabb szabály szerintem. Mindenre szükségünk van, és mindent meg is kapunk, ha helyesen eszünk. Tehát nem igaz nem eszek szénhidrátot, cukrot, csak egy teljesen más formában, más energiaforrásból.

Így a végén mutatok pár adatott és képet, hogy lássátok milyen változás ment át külsőleg, a belsőt remélem, érezhetitek az írásaimon keresztül. Ha csak belsőleg változtam volna meg, már megérte volna, a külsőváltozás az ajándék, amit ezen az utamon kaptam, azért mert mertem változtatni, és kitartottam végig és még most is csinálom, és továbbra is így fogok tenni. Sportolok és megtartom ezt az étkezési formát, ami nekem bevált, jól érzem magam tőle.

Akkor néhány adat.
63.1 kg – 50.5 kg lettem.
26 % – 16.4 % zsír lett.
30% – 34.4% izom lett.
95cm- 85 cm lett a csípőm
60.5cm- 50.5cm lett a combom
82.5cm- 73 cm lett a hasam

Merjetek változtatni, és formáljátok magatokra a ti saját étkezéseteket, nem az számit mi a neve, és hogy az megfeleljen a keto, paleo stb. étkezésnek, ha nektek valami jó, jól érzed tőle magad akkor az jó, ha rosszul érzed tőle magad, hagyd el, ilyen egyszerű. Figyeld a tested az a legjobb iránymutató. Arról nem ejtettem szót közben az élet ment előre, és ahogy mindenkinek nekem is a 2019-es év televolt rossz dolgokkal, és még nincs vége, de még is ez ad erőt, hogy lássam magam előtt azt a képet, amiért én ezt teszem most.

Egy kép van előttem mindig, hogy milyen időskort szeretnék magamnak, én ezt vizuálom mindig. Nekem ez a célom, nem tudhatom mi vár rám, de most kell elkezdeni tenni értem, most még tehetek érte, hogy majd idősen is olyan életem legyen, amit most képzelek el. Ez lett az életcélom és feladatom. Boldogan, elfogadva öregedni, természetesen és fitten.

Mindegy neked mi a célod, csak láss magad előtt egy képet, és ne hagyd el, tarts ki mellette, azokon a napokon pedig gondolj rá erősebben, amikor minden olyan nehéz. A receptjeimmel egy utat szeretnék mutatni neked, hogy néha mikor jön a kérdés, mit főzzek, mit egyek, legyen egy gondolat számodra, amit te tovább gondolhatsz az életedbe.

Köszönöm itt vagytok velem!

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Talán ez is Érdekelhet
Olvass Tovább

Oh ez a 2020!

Tudom senki nem erre számított még szilveszterkor. Mi sem, televoltunk reménnyel, ötlettel, célal és feladattal, munkával…. Mára mi…