Az én diétám!

Egy hónappal ezelőtt belevágtam egy erősebb diétába és sportba. Azért tettem ezt, mert én korai változókorban vagyok és a hormonjaim nem működnek jelenleg normálisan. Vagy is dehogy nem éppen, hogy normálisan működnek ilyenkor is, csak próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, és ez nem járt nagy sikerrel eddig, nyerésre a hormonjaim állnak, velem szembe. Ennek akartam véget vetni. 

Egészéletemben 35 éves koromig én nagyon sovány voltam, soha nem voltak gondjaim a sulyommal, nem is foglalkoztam azzal, hogy sportoljak, és egészségesen éljek, ez az igazság. De egy nap felismertem, valami történik velem, kiderült, hogy korai klimaxom van, elkezdhettem volna szedni hormonokat, de én inkább elfogadom azt, amit a sors elém állított, nem avatkozom bele az életrendembe. Amúgy utána jártam a hormonkezelésnek is, és megtudtam a legtöbb nő, aki ezt választotta nagyobb eséllyel lettek mellrákosak. Na, hát hiányzik ez nekem.
Ekkor tájt jött elő a férjem rosaceaja, (ejts rozésa), ő is elkezdet kutatni alternatív lehetőségek után is, kiegészítve az orvosi kezelését, mert neki erre szüksége volt, annyira előjött neki és fájdalmas göbök keletkeztek az arcán. Megismertük a keto diétát, ami inkább életmód, mint diéta. Belevágtunk, nagyon sok könyvet, előadást és más emberek tapasztalatait vettük figyelembe a ketoval kapcsolatban és csupa jókat mondtak.

De nem ismertünk a környezetünkbe senkit, saját magamra voltam hagyatkozva. Az elején mindnet elkövettem, amit ellehet, a férjem könnyen vette a változást nála rögtön jelentkeztek a pozitív eredmények és hatások, nálam nem. Teljesen ellentétesen reagáltunk mindenre, ő fogyott, én híztam, a bőrbetegségei szépen javultak, a teste megváltozott, gyönyörű szép bőre lett ma már az arcán.
Nálam semmi, híztam összesen 13 kilót. Kétségbe voltam esve, sokat sírtam, nem értettem, szenvedtem és harcoltam, de továbbra is tartottam a keto diétát. Bár nem fogytam, sőt, ezen kívül, számtalan pozitív hatása van, már nem voltam állandóan éhes, kétszer eszek egy nap, időszakos böjtöt tartok, a migrénem 90 %-ban lett jobb, a közérzetem nagyon jó, boldog vagyok, pozitív lett a gondolkodásom és óriási erőm lett.

De még mindig nem fogytam, 3 év keto után is én még mindig híztam. Egyik oldalról megértetem, amit mondtak, amíg a hormonok változásban vannak addig én is nehezen tudok fogyni, másik oldalról nagyon elvoltam keseredve. Elkezdtem angolul kutatni, mert magyarul nem sok mindent lehet találni, szakértőket sem igazán találtam én eddig. Szóval a kutatásaim eredménye az lett, hogy azok a nők, mint én, ha változókorba lépnek, nekik a keto diéta azért okoz hízást, mert sok a zsír bevitel.

Így egy hónappal ezelőtt belevágtam a magas protein diétába, és kettlebell hiit edzésbe, hat kilóval kezdtem, amitől féltem, de ma már nem bánom, mert egyszerűen ez a sport nekem való, annyira szeretem csinálni, olyan jól érzem magam tőle. Előtte is tornáztam már egy ideje rendszeresen, de nem volt a kedvencem, hiit edzést és tabatát csináltam. Ezt egyszerűen imádom.

Lássuk az egy hónapba mit értem el, 63.1 kg voltam, most vagyok 60.3 kg. Nagyon oda figyelek, hogy zsírból fogyjak és izmot megtartsak és növeljek. A legmegdöbbentőbb, amire nem is számítottam, azok a centik, nagyon sokat fogytam centiben mérve. Néha volt, hogy készítettem olyan ételt, ami tartalmazott zsírt, pl avokádó volt a salátában, vagy Szafi lángosa tejfölösen, sajtosan, vagy szülinapon ettem keto tortát, de oda figyeltem szigorúan hogy egy kockát csak. Nagyszerűen érzem magam, ez a legfontosabb úgy érzem, és hogy látom már az eredményeket magamnál is, ez ad erőt, óriási erőt ad.  Még egy hónapot így étkezem és edzem, utána váltok egy erősebb edzésre és a diétámba marad a protein nagyobb számba, de több zöldséget fogok enni, és továbbra is lejjebb szeretném tartani a jó zsírok fogyasztását, nem szeretném kizárni az életemből, csak oda figyelek rá, hogy nálam ez kritikus pont.

Utolsó gondolat, mindjárt 43 éves vagyok, nem volt sport múltam, béna is voltam ezen a téren, egyetlen egy fekvőtámaszt sem tudtam megcsinálni még egy évvel ezelőtt. Ma 25 rendes, hagyományos fekvőtámaszt tudok csinálni, és nem a női verziót. Kézen állok, amit végkép nem tudtam elképzelni, annyira gyenge volt a karom, amúgy az egész testem az volt.

Hálás vagyok azért, hogy kitartottam és továbbra is kitartok a nehézségek árán is. Amikor elértem azt, amit kitűztem magamról, mutatni fogok képet is, ezt megígérem, a cél elérési időpontja a születésnapom napja.

Így legyen, vagy ennél még jobb.

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Talán ez is Érdekelhet
Olvass Tovább

Elvonulás.

Sziasztok! Családunkban szomorú esemény történik, ezért most semmilyen platformomon nem vagyok elérhető. Itt a blogon továbbra is közzéteszek…