Keto Csokis Láva Muffin!

This post is also available in: English (angol)

Nem az én receptem. A lányom találta.

Az eredeti receptet, ami angol, itt tudjátok megtalálni: 

English Version: https://www.instagram.com/p/B62KM5_Aug7/

Minden, ami csokis az jöhet a lányomnak. Önmagamat látom benne. Igaz ő még fiatal, de büszke vagyok rá, mert szerintem és nem elfogultságból mondom, erősebb, bátrabb és kitartóbb, mint én voltam. Nekem idő volt megtanulni ezt az étkezést, szóljon mellettem ennyi érv, ő pedig már általam könnyebben tanulta meg az alapokat.

Én is éppen így voltam, mint ő, hogy a csoki hiányzott nagyon. Idén hat éve lesz, hogy erre az utra tértünk át. Mindent, amit mások felsorakoztatnak, miért nem csinálják és tartanak ki ez az étkezés mellett én is végig csináltam. Ez a tanuló pénz, ezt kell megfizetnünk, hogy fizikailag is megláthassuk és érezhessük milyen más ez az életforma.

Én már nem eszek csokit. Gondoltad volna, én sem soha. Egyszerűen nem vágyom rá, és ha vágyom is rá, bármilyen magas százalékú csokit is veszünk, megfájdul a fejem. Ennyire nem tudom tolerálni már a cukrot. Érdekes megélni ezt.

Úgyhogy én csak megkóstoltam ezt a sütit, lássam milyen, az állaga és legyen róla élő véleményem. Mert akár saját, akár hozott recept én csak is azt osztom meg itt, amit kipróbáltam és jó.

Lányom pedig imádta, mert nagyon csokis.

Hozzávalók:

  • 170 g. 90% Csoki
  • 90 g. Vaj
  • 4 ek. édesítő, vagy ízlés szerint
  • 30 g. Mandulaliszt
  • Csipet só
  • 3 db. Tojás
  • Kakaópor a forma kikenéséhez és vaj

Elkészítése:

Olvasszuk fel vízgőz fölött a csokit és a vajat együtt, lassú lángon.

Keverjük össze a mandulalisztet, édesítőt és a sót.

Na, én lusta vagyok, egyesével kellett volna a lisztes keverékhez önteni a tojásokat, na, én csak felvertem a tojásokat és egyben beletettem az egészet a mandulalisztes keverékünkbe.

Ha elolvadt a csokink és a vajunk, kicsit hagyjuk hűlni és utána öntjük a tésztánkhoz. Gyorsan elkeverjük az egészet.

Muffin formát előveszünk, ha hagyományos, kivajazzuk és megszórjuk kakaóporral, ha szilikonos a formánk elég csak kakaóporral megszórni.

Háromnegyedig tesszük a masszát a formába, hogy legyen helye a növekedéshez.

Nekem kisebbek a formáim így 10 darab lett belőlük.

A sütőt légkeverésen 180 fokra melegítettem én elő, és szerintem 8 perc elegendő hozzá, akkor lesz a belseje folyós. Ez az én saját tapasztalatom, ellentétbe azzal, amit az eredeti recept ír.

Tényleg finom, tényleg nagyon csokis, de sajnos nincs más, kikell tapasztalni egyénileg mikor, kell kivenni a sütőből, hogy folyós maradjon a közepe. De, ha még sem lett az, ne csüggedjünk el, így is nagyon finom csokis muffinunk lesz.

Jó sütögetést kívánok nektek!

This post is also available in: English (angol)

98 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Talán ez is Érdekelhet
Keto Linzer
Olvass Tovább

Keto Linzer!

This post is also available in: English (angol)Közeledik a karácsony és nagyon sokunknak a sütemények is a karácsonyhoz…
Olvass Tovább

Keto Lasange!

This post is also available in: English (angol) Mostanában, nem az van, hogy nem főzők, csak túl sok…