Én is hibázok, időszakos böjt!

Nem titok én is hibázok, talán túl sokat is, az is lehet, hogy ezek a hibák nem hibák, hanem leckék, amik arra vesznek rá, hogy nézzek valami után, olvassak többet róla, járjam jól körül az adott témát.

Igy jártam az időszakos böjttel is. Igen, hibáztam sok pontban, de remélem kitudom javítani és akiknek az én hibámból kifolyólag rossz információt mondtam, ezutón is elnézését kérem.

Hogyan jöttem rá a hibámra és mi volt az?

Angol oldalakon tájékozódom, és így az évek alatt kialakult pár olyan ember, akiket követek, adok a tudásukra és sokszor tényleg sokat segítettek nekem. Nem titok mert meg is nevezem, ilyen nagy követője Dr.Burgnek vagyok. Nagyon sokszor segített, és tőle élőben is lehet kérdezni, nem csak távoli elérhetetlen valaki.

Annak idején nála néztem utána az időszakos böjtnek, első hiba. Miért csak nála és másoknál nem, nem tudom, talán mert bízom benne. Ő sem isten, ő is tévedhet, én ezek után is követek, nem gondolom kevesebbnek a tudását, csak, hogy ő mást tart elfogadhatónak a böjt alatt, mint mások.

Tehát első lecke, több embertől jó informálódni.

Így is rettentő sok ellentmondásos információval találkoztam, amikor leültem, hogy akkor alaposan körül járjam ezt a témát. Tehát megállapítottam, nincs egységes szabály, sem igazság az időszakos böjttel kapcsolatban. Van, aki enged meg bizonyos dolgokat, van aki nem.

És akkor itt jön miben is hibáztam, én ittam kávét steviával, tejszínnel a böjt időszakomban, és néha ittam golyóálló kávét is. Dr. Berg szerint ez rendben van, de akkor egy nap szembe jött velem egy írás, hogy ez így még sincs rendben. Persze megdöbbentem, mert akkor én totálisan nem jól csináltam az egészet.

Majd fogtam magam és elkezdtem kutatni. Szerintem mára mindent elolvastam, megnéztem, mert még egyszer nem akarok hibázni én, ha már böjtölök legalább jól szeretném csinálni.

Sok-sok információ után, megértettem, nem- nem jó tejszínes kávét inni, de a keto kávét, golyóálló kávét, egyenesen jobb nem inni, mert rögtön étkezésnek minősül. Nem a golyóálló kávé a baj, mert nagyon is jó, hanem inkább akkor már a böjt után kell inni és nem közben.

Tehát ebben nagyon eltérő véleményeket találtam én még is úgy döntöttem a legjobb, hogy biztosan jól csináljam, teljesen le egyszerűsítek mindent. Kávét és teát csak is önmagában iszok. Édesítőt sem használok.

A böjtöt, ha hiszitek, hanem a vitaminok is megtörik, na én ezt sem gondoltam. Vannak vitaminok, amik tartalmaznak szénhidrátot, és az olajos vitaminok mind ide sorolható. Tehát ezeket is jobb akkor bevenni amikor eszünk.

Kitoltam az ablakomat 20:4 -re. De maradt a kétszeri evés.

Itt jön egy másik ellentmondás, van, aki azt tartja, jobb minden másnap böjtölni, van aki mindennapra esküszik. Én maradok a napi böjtölősnél, mert én igy nagyon szeretek enni, jól is érzem magam, tehát akkor szerintem ez nekem jó lehet.

Nőknek másképpen kell böjtölni. Állítólag azért, mert nekünk az alap ösztönünk a gyermek táplálása, ezért mi még genetikailag erre vagyunk dekódolva, fontos, hogy hamarabb együnk, ezért ajánlják a nőknek a 16:8 órás böjtöt jobban.

Én már nem táplálok gyereket az biztos, 44 éves vagyok, lassan engem kell már táplálni J Ez vicc volt J

Én itt is azt néztem meg én, hogyan érzem magam. Az elmúlt hetekben én az időszakosböjtben éltem, mindent kipróbáltam, úgyhogy ezért is tudom most mondani nekem mi volt a jó.

Mivel így tesztelgettem magamon mindent, ez azért meg is borította a testem egyensúlyát, de kialakítottam egy rendszert újra és most már minden jól működik újra.

Nekem a napi egy alkalmas evés nem jó. Nem eszek eleget, nem fedezem a kalóriámat, másnap sokkal éhesebb vagyok, ez nem volt jó.

Az sem volt jó, hogy egynap böjtöltem másnap nem, ez totálisan felborított. Ezért én szeretek fixen enni, fix időben.

Amit még megtudtam, hogy az sem mindegy mit eszek, amikor megszakítom a böjtöt. Én erre egyálltalán nem is gondoltam. Ugye ez az időszakos böjt nem diéta, hanem az étkezést korlátozza egy bizonyos időszakra, időablakra. Tehát így bárki csinálhatja és úgy eszik ahogyan az neki jó.

De, ami fontos, hogy ne keverjük az ételeket, tehát szénhidrátot ne együnk zsírral mondjuk.

A legjobb protein kevés zsírral és zöldséggel, nem nagy mennyiséget együnk. Ez kivitelezhető számomra.

Így a böjti megszakításom most, tojás, saláta, vagy hús, saláta.

Utána hagyom pihenni a hasam, a második evésig.

Álltalában itt szokott még egy hiba becsúszni, az időablakunkban sem lehet végig enni, ez is egy óriási hiba.

Még sok- sok ötletet, információt találtam, amik hasznomra voltak. De most csak azt szerettem volna elmondani, hogy hibáztam, hibás volt a tudásom, egy emberre korlátoztam a hitemet. Nem nagy hiba, de hiba.

Még nem késő kijavítani, nem okoztam olyan nagy kárt magamban, csak a hittem csorbult egy kicsit, de ezt is rendeztem magamban, és magamnak is megbocsátottam, hogy félre vezettem így másokat is.

Jó tanulság volt ez számomra, a jövőben többet fogok informálódni, viszont olyan sok pozitívuma is volt, megismertem sok új embert, és kiderült, hogy bizony ezzel a témával kapcsolatban, nem vagyok egyedül, sokunkat összezavar a sok ellentmondásos információk.

Hogy mit lehet tenni? Több helyről kell informálódni. Remélem nem okoztam nektek nagy csalódást, igyekszem a hibáimat korrigálni és tényleg őszintén sajnálom, ha általam ti is ellenmondásba kerültök.

Még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy rossz kávét inni, tejszínnel és steviával, éppen ezért mivel, nincs igazi pontos dokumentáció arról, hogy mi is az igazság, én inkább feketén iszom. Biztos, ami biztos alapon.

Pár link az időszakos böjtről (angol):

2 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Talán ez is Érdekelhet
42 ÉV
Olvass Tovább

42 év.

Merengek csak úgy, 42 éves lettem. A negyvenet nagyon vártam, de ez most valahogy más volt, mint eddig.…